Hoppa till sidans innehåll

Kölbåt


 

MSS Kappseglings- och kölbåtsträning

 

MSS har en unik resurs i klubbens kölbåtar. Till vårt förfogande har vi 4 st C55 och 3 st J/24:båtar för utbildning av både ungdomar och vuxna medlemmar. Båtarna är också en viktig resurs för Seglarskolan.

Sedan ett par säsonger tillbaka tränar vi på onsdagar 17.30–19.00 för att prova på olika roller ombord på båtarna och tillsammans finslipa olika moment i kappsegling, som starter, spinnakersättningar, taktik och mycket annat. Erfarna kappseglare leder träningarna och delar med sig av sina erfarenheter.

 

För C55 ungdomarna är det främst JR Cup på Marstrand i början av juli som är målet. Många ungdomar har visat intresse för denna segling men mycket återstår för att bilda team och finslipa tekniken. Det finns också lokala rankingseglingar som kan vara en morot för att träna hårt – inte minst vår egna MSS Cup den 3 juni. Är du intresserad ungdom är du varmt välkommen att hänga på.

 

För vuxna medlemmar som känner sig lockade av att börja kappsegla, i egen båt eller som besättning, kommer vi att segla med klubbens J/24:or som är perfekta plattformar för att prova på olika roller ombord. Även ungdomar som är sugna på att börja gasta på kölbåtar är välkomna. Tanken är att man sedan kan gå vidare och ansluta sig till något av klubbens aktiva kölbåtsteam. Är du nybörjare är du varmt välkommen att anmäla dig till någon av våra kurser i C55.

 

Kappseglingsträningen börjar den 10 maj och pågår under 8 onsdagar på våren och 8 på hösten. Vi är klara och riggade för att segla ut kl. 17.30. Sedan tränar vi aktivt i ca en och en halv timme innan vi seglar in och avslutar med en snabb genomgång.

 

Kostnad: 500 kr/termin för vuxna och 300 kr/termin för ungdomar.

(Du måste vara medlem i MSS och ha en avklarad seglarskola eller motsvarande)

 

Vill du anmäla dig eller har frågor kan du kontakta MSS kansli på 040-15 44 48  maila This is a mailto link eller Katarina Wikström på 0766 32 44 40

 

Välkommen!

 

MSS Kappseglings och kölbåtsträning

 

Uppdaterad: 2017-06-07 10:50
Skribent: Vailet Svahn

Svenska Spel Gräsroten:

 

Official Suppliers for MSS 2017:

 

Gransegel 

 

svenskasjo_980x240_josefin_ssf 

 ssf

 

SSF_SEGLARSKOLA_logga

 

seasea

 

Postadress:
Malmö Segel Sällskap - Segling
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Besöksadress:
Bryggövägen 1
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: +46 40 154448
E-post: This is a mailto link

Se all info